Activyl Tick Plus Opl. Spot-on 4x4ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Indicatie

Behandeling van vlooieninfestaties (Ctenocephalides felis); het diergeneesmiddel heeft een tot 4 weken aanhoudende insecticide werking tegen Ctenocephalides felis.

Het diergeneesmiddel heeft een tot 5 weken aanhoudende acaricide werking tegen Ixodes ricinus en een tot 3 weken aanhoudende acaricide werking tegen Rhipicephalus sanguineus. Indien er teken van deze soorten aanwezig zijn wanneer het diergeneesmiddel wordt toegediend, kan het voorkomen dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood, maar dat ze binnen een week worden gedood.

Onvolwassen stadia van vlooien in de directe omgeving van de hond worden gedood na contact met de honden die behandeld zijn.

Een behandeling heeft een tot 3 weken afwerende (anti-feeding) werking op zandvliegen(Phlebotomus perniciosus).

Details
CNK2917045
FabrikantenMSD Animal Health, Virbac
MerkenMerck
Breedte43 mm
Lengte97 mm
Diepte137 mm
Bijsluiter