Edurant Filmomh Tabl 30 X 25mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • 1 tablet /dag, bij een maaltijd

Toedieningswijze

  • Het tablet in zijn geheel met water doorslikken en niet kauwen of pletten
  • In geval van overgeven binnen 4 uur na inname, een nieuwe tablet innemen
  • Bij het vergeten van een inname van minder dan 12 u, de tablet alsnog innemen. Indien meer dan 12 u, de inname overslaan en het wachten tot de volgende inname
Indicatie

HIV - Infectie met het humaan immunodeficientievirus-1 (HIV-1). - Bij antiretroviraletherapie-naïeve volwassen patienten met een viral load = 100 000 HIV-1 RNA kopieën/ml. - In combinatie met andere antiretrovirale geneesmiddelen.

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in"Samenstelling" vermelde hulpstoffen.EDURANT mag niet tegelijk worden toegediend met de volgende geneesmiddelen, aangezien er significante daling kan optreden in de plasmaconcentraties van rilpivirine (als gevolg van inductie van het CYP3A-enzym of door verhoging van de pH in de maag). Dit kan leiden tot verlies van therapeutisch effect van EDURANT:- de anti-epileptica carbamazepine, oxcarbazepine, fenobarbital, fenytoïne- de antimycobacteriële middelen rifampicine, rifapentine- protonpompremmers, zoals omeprazol, esomeprazol, lansoprazol, pantoprazol, rabeprazol- het systemische glucocorticoïd dexamethason, behalve als een eenmalige dosis- sint-janskruid (Hypericum perforatum).

Details
CNK2899383
FabrikantenJohnson & Johnson
MerkenJohnson & Johnson
Breedte54 mm
Lengte54 mm
Diepte98 mm
Verpakkingshoeveelheid30
Bijsluiter