Mannavital Whey Proteine 94 Pdr 900g

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Uniek, hoogwaardig eiwitsupplement

 • melkwei-eiwit

 • onder de vorm van isolaat

 • bekomen door voorzichtige cross flow microfiltratie

 • met gegarandeerd 94 % eiwit

 • met een minimum aan lactose en melkvetten

 • vrij van suiker, zoet - en smaakstoffen

Inleiding

Eiwitten of proteïnen vormen een zeer belangrijke groep van voedingsstoffen. Het zijn in de eerste plaats bouwstoffen voor alle structuren in ons lichaam, maar ze leveren ook de grondstof aan voor enzymen, antilichamen, hormonen, transporteiwitten en talrijke andere functionele verbindingen. Het wordt steeds meer duidelijk dat de inname van voldoende eiwitten, en dit van een goede kwaliteit, zeer belangrijk is voor bepaalde bevolkingsgroepen: sporters, mensen die fysieke arbeid leveren, opgroeiende kinderen en adolescenten, herstellenden na ziekte of operatie, vegetariërs, ouderen, mensen met ondergewicht, mensen met spierziekten….. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital is voor hen een ideaal voedingssupplement.

Bronnen van aminozuren

Eiwitten zijn ketens van aminozuren en hun voedingswaarde hangt dan ook voor een groot deel af van de mate waarin ze het lichaam gelijkmatig voorzien van alle aminozuren, waaruit de lichaamseigen eiwitten aangemaakt worden. Vooral de aanvoer van essentiële aminozuren, dit zijn de aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken, is hierbij belangrijk. Tot deze groep van aminozuren behoren ondermeer de BCAA's (Branched Chain Amino Acids) leucine, isoleucine en valine, die zeer belangrijk zijn voor zowel de opbouw als de voeding van het spierstelsel.

De "biologische waarde" van eiwitten

Nu hangt de voedingswaarde van eiwitten niet alleen af van hun samenstelling qua aminozuren, ook hun verteerbaarheid en de mate waarin ze worden ingebouwd in lichaamseigen structuren, zijn uiteraard zeer belangrijk. Er bestaan verschillende parameters om de voedingswaarde van eiwitten uit te drukken. Zeer bruikbaar is de "biologische waarde" van eiwitten (Biological value, BV). Deze waarde drukt uit hoeveel procent van de geabsorbeerde stikstof ook daadwerkelijk door het lichaam wordt vastgehouden en ingebouwd.

Melkwei-eiwit: zeer hoge biologische waarde!

Als we rekening houden met de biologische waarde van de eiwitten, dan steekt er één natuurlijk eiwit boven alle andere uit: het melkwei-eiwit of de weiproteïne. Dit is het eiwit dat men terugvindt in de melkwei, het witachtige serum dat overblijft bij de kaasbereiding als die andere melkeiwitten, de caseïnes, zijn gestremd tot kaas. Als het eiwit uit de melkwei zorgvuldig wordt afgescheiden (door speciale filtertechnieken, zie verder) van de andere componenten van de melkwei onder de vorming van een hoogwaardig "melkwei-isolaat", dan bekomt men een eiwit met een biologische waarde van maar liefst 159! Meer dan het dubbel van de biologische waarde van kaaseiwitten of caseïnes (BV: 77), die zoals algemeen geweten is, moeilijk te verteren zijn en de bloedspiegel aan aminozuren maar traag doen stijgen. En ook veel hoger dan de biologische waarde van ovalbumine (ei, BV: 88) en van soja (BV: 74). WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital is een melkwei-isolaat met een dergelijke hoge biologische waarde.

Heilzame "bio-actieve" eiwitten

Nu is niet alleen het profiel van de aminozuren in melkwei-eiwit (met ondermeer veel glutamine en BCAA's) zeer interessant voor de gebruiker ervan. In melkwei-eiwit van een goede kwaliteit zoals WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital zit namelijk een reeks eiwitmoleculen met elk een aantal zeer belangrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze bio-actieve eiwitten en hun mogelijke positieve inwerking zijn:

 • Bètalactoglobuline

(45 à 61): zeer rijk aan BCAA's: bevordert

ondermeer de spiergroei en de energieproductie in spiercellen, bevordert de afvoer van toxines

 • Glycomacropeptiden (15 à 28 %): rijk aan BCAA's en het essentiële aminozuur threonine: bevorderen spiergroei en de energieproductie in spiercellen, stimuleren de werking van het immuunsysteem, remmen de adhesie van virussen en bacteriën en beschermen tegen microbiële toxines, beschermen tegen trombose

 • Alfalactalbumine (tot 20 %), rijk aan tryptofaan en disulfidebindingen: bevordert een positieve instelling en de weerstand tegen stress, verbetert de immuniteit, versterkt de darmflora

 • Boviene serumalbumine (tot 5 %), rijk aan glutamylcysteïnegroepen en disulfidebindingen: verhoogt de spiegel van het belangrijke antioxidans glutathion, bevordert de immuniteit, beschermt tegen hoge bloeddruk

 • Lactoferrine (tot 5 %), sterk ijzerbindend, rijk aan basische aminozuren, glutamylcysteïnegroepen, glutamine en disulfidebindingen: antioxidans, antimicrobieel, ontstekingswerend, beschermt tegen trombose

 • Lysozyme (tot 5 %), rijk aan disulfidebindingen: antimicrobieel

 • Lactoperoxidase (tot 5 %): antimicrobieel, antioxidans

 • Immuunglobulinen (tot 8 %): stimuleren de immuniteit, versterken de goede darmflora, antioxiderend

Meer dan een opbouw van spieren!

Uit het zeer interessante aminozurenprofiel met glutamine en BCAA's (Branched Chain Amino Acids) leucine, isoleucine en valine, mocht van WHEY PROTEINE 94 al gezegd worden dat het ideaal is voor de spieropbouw en dus voor:

 • sporters, atleten, bodybuilders

 • opgroeiende kinderen en adolescenten

 • herstellenden

 • mensen die willen bijkomen

 • vegetariërs

 • zwangere en zogende vrouwen

Maar door de interessante bio-actieve eiwitten kan van een melkwei-eiwit van een goede kwaliteit zoals WHEY PROTEINE 94 van Mannavital ook op de volgende vlakken een duidelijk positief effect waargenomen worden:

 • bij een verzwakte immuniteit tegen virussen en bacteriën

 • bij een verstoorde darmflora en een overbelasting door candida

 • bij een negatieve geestesgesteldheid, bij een geringe stressbestendigheid

 • bij een gebrek aan antioxidante bescherming tegen vrije radicalen

 • bij een hoge bloeddruk en bij een verhoogd risico op hart - en vaatziekten

Melkwei-isolaat beter dan concentraat of hydrolysaat!

Wil men een melkwei-eiwitpreparaat van een optimale kwaliteit, dan kan men niet anders dan kiezen voor een melkwei-isolaat. Bij een melkwei-isolaat is het afscheiden van de eiwitten uit de melkwei een stuk verder doorgevoerd: het bevat ten opzichte van het goedkopere melkwei-concentraat een stuk meer eiwitten (90 à 95 % t.o.v. 75 à 85 %) en heel wat minder lactose en vetten. Dit wordt duidelijk weerspiegeld in de biologische waarde van respectievelijk 159 tegenover 104.

Een melkwei-isolaat is ook beter dan een melkweihydrolysaat. Voor laatstgenoemd product werden de waardevolle melkwei-eiwitten afgebroken tot afzonderlijke aminozuren of korte peptidenketens. Een hydrolysaat bevat dus wel nog steeds het ideale aminozurenprofiel, maar niet meer de bovengenoemde bio-actieve eiwitten! WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital is een melkwei-isolaat.

Cross Flow Microfiltratie beter dan Elekroforese (ion exchange)

Ook de manier waarop een melkwei-isolaat wordt bekomen is van belang voor de kwaliteit ervan. Een melkwei-eiwitisolaat, bekomen door een agressieve elektroforese ("ion exchange"), bevat minder glycomacropeptiden (deze eiwitten hebben een omgekeerde polariteit ten opzichte van de andere wei-eiwitten), minder lactoferrine, lactoperoxidase en bio-actieve peptiden. Een melkwei-eiwitisolaat, bekomen door een voorzichtige "cross-flow microfiltratie", bevat een hoog gehalte aan eiwit, dat niet is gedenatureerd en dat alle belangrijke bio-actieve eiwitten en - peptiden bevat in de natuurlijke verhouding. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital is een melkwei-isolaat dat werd bekomen door cross flow microfiltratie.

Vergelijking met andere melkwei-isolaten

Ook tussen de melkwei-isolaten die worden bekomen door cross flow microfiltratie bestaan er nog onderlinge kwaliteitsverschillen. Zo behoort WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital tot de "ULTRA WHEY XP"-isolaten, die ter vergelijking met de "ULTRA WHEY"-isolaten gegarandeerd meer eiwit bevatten en een stuk minder lactose. Dat laatste is geen onbelangrijk element: er wordt aangenomen dat een dergelijke laag lactosegehalte geen hinderpaal meer vormt voor mensen met lactose-intolerantie.

ULTRA WHEY

 • % eiwit op droge stof: Minimum 90 %

 • Lactosegehalte: 2 à 3 %

 • Vetgehalte: Maximaal 1 %

ULTRA WHEY XP

 • % eiwit op droge stof: 94 %

 • Lactosegehalte: 0,5 %, maximaal 1 %

 • Vetgehalte: 0,30 %, maximaal 1 %

Geen suiker, dextrose, kunstmatige zoetstoffen, vulstoffen…

Op de markt bestaan heel wat melkweipreparaten. Heel veel van deze poeders bevatten suiker, dextrose (glucose), kunstmatige zoetstoffen of één of andere vulstof. Niet alleen verminderen deze toevoegingen de kwaliteit van het melkweipreparaat, ze verlagen ook het totale eiwitgehalte en kunnen daardoor goedkoper verkocht worden. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital bevat geen suiker, dextrose (glucose), kunstmatige zoetstoffen of vulstoffen. Er is enkel ongeveer 0,7 % sojalecithine aan toegevoegd om het product goed oplosbaar te maken. De smaak van WHEY PROTEINE 94 PLATINUM is natuurlijk en aangenaam. Wie variatie wil in de smaak, kan die bekomen door het oplosmiddel te variëren: fruitsappen, sojadrinks met fruitextracten of een natuurlijk zoetmiddel van uw keuze kunnen zorgen voor de smaak die U verkiest.

Gebruik van WHEY PROTEINE 94

 • De ideale dosis van WHEY PROTEINE 94 PLATINUM van Mannavital voor een volwassen persoon bedraagt 30 g (3 maatlepels), verspreid over de dag tussen de maaltijden of ineens in te nemen, bijvoorbeeld na een training. Bij een dergelijke dosering kan volop genoten worden van alle hoger vernoemde positieve eigenschappen van melkwei-eiwit.

 • Voor een algemeen gezondheidsbevorderend effect volstaan 10 à 20 g per dag (1 à 2 maatlepels).

 • Tijdens intensieve training en herstel na ziekte of operatie mag tot 40 g genomen worden. Voor kinderen wordt een halve dosering aangehouden.

WHEY PROTEINE 94 PLATINUM lost gemakkelijk op in het oplosmiddel van uw keuze en wordt het snelst klaargemaakt in een blender. Indien het product wordt opgelost in water of fruitsap en wordt ingenomen op afstand van de maaltijden, bestaat er geen competitie met andere aminozuren voor opname. Bij oplossen in magere melk of sojadrinks bestaat er theoretisch de mogelijkheid van competitie tussen de verschillende aminozuren qua opname.

Beste prijs/kwaliteitverhouding

Alle factoren in acht genomen (isolaat, hoog gehalte aan eiwit, cross flow microfiltratie, minimum aan lactose), is WHEY PROTEINE 94 PLATINUM zonder twijfel het product met de beste prijs/kwaliteit verhouding op de markt.

Waarschuwingen, bijwerkingen

Over het algemeen wordt een melkwei-isolaat zeer goed verdragen en slechts in zeldzame gevallen worden milde spijsverteringsklachten aangegeven. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM bestaat uit melkwei-eiwitten, maar er kan niet gegarandeerd worden dat het aan iedereen met allergie aan of intolerantie voor koemelkeiwitten (doorgaans op de caseïnes) mag gegeven worden. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM is zeer laag aan lactose en kan bij de meeste mensen met lactose-intolerantie gegeven worden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat het aan iedereen met lactose-intolerantie mag gegeven worden. WHEY PROTEINE 94 PLATINUM bevat slechts 0,7 % sojalecihine, maar er kan niet gegarandeerd worden dat het aan iedereen met allergie aan of intolerantie voor soja-eiwit mag gegeven worden. Bij nierziekten of leverziekten, enkel WHEY PROTEINE 94 PLATINUM gebruiken op voorschrift.

Gebruik

De ideale dosis voor een volwassen persoon bedraagt 30 g (3 maatlepels), verspreid over de dag of ineens in te nemen. Als onderhoud volstaat 10 à 20 g per dag (1 à 2 maatlepels). In bijzondere omstandigheden mag tot 40 g genomen worden. Voor kinderen: halve dosering. WHEY PROTEINE 90 PLATINUM kan opgelost worden in water, sojadrank, magere melk, vruchtensap... en is gemakkelijk te bereiden in een blender.

Samenstelling

Actief ingrediënt:

 • melkwei-eiwit isolaat (min. 90 % eiwit)
Gegevens
CNK3194701
FabrikantenMannavita
MerkenMannavital
Breedte139 mm
Lengte253 mm
Diepte137 mm